dijous, 6 de desembre del 2012

Abans d'alçar el teló, primer assaig d'HABITATGE

Just ara fa dos anys vaig escriure Habitatge, un relat relativament llarg, quallat de diàlegs, que no vaig trigar massa a apartar dels meus projectes d'aleshores perquè hi entrellucava, entre el tempteig de reescriptures i revisions, una lectura dramàtica. Poc després ja vaig decidir emprendre l'adaptació del text per tal de dur a escena l'enrevessada cita entre Carla i Manel, una experta agent immobiliària en crisi professional i un apoquit advocat solter en procés de recerca de vivenda. El rerefons de la crisi immobiliària de fa dos anys, és clar, encara no era tan salvatge com ho és en l'actualitat, tot i que el pes de la bambolla de l'especulació ja ens afectava a tots plegats i, de fet, encara ara, quan sospese el resultat final de l'obra, em plantege si Habitatge no és realment, com sol dir-se en el món televisiu anglosaxó, un spin-off d'Últimes existències, el meu nou llibre. Poc dalt, poc baix, ho és, per la qual cosa és també paradoxal la coincidència que l'obra vaja a estrenar-se justament quan publique l'esmentat nou treball.

 La singladura d'aquest projecte, en tot cas, ha estat apassionant, de la mateixa manera que ho és el fet de saber que l'obra està en molt bones mans, precisament les mateixes que materialitzaran properament la seua representació als escenaris. No debades, ahir dimecres ens vam reunir els responsables de tot aquest enrenou: Agustí Martínez "Palero", cap visible de la companyia l'Oracle de l'Est i director de l'obra; Teresa Ballester, actriu; Toni Pérez, actor, i per últim, jo mateix com a autor del text en qüestió. D'aquesta primera trobada, en primer lloc, destacar el goig d'escoltar l'obra en la veu dels protagonistes, tot visualitzant alhora els personatges en les pells de Teresa Ballester -amb una  llarga trajectòria dramàtica, també com a directora de muntatges- i Toni Pérez -qui ja ha recorregut pràcticament tots els gèneres i registres- i constatar, al capdavall, que la cosa ja està en marxa. 


Teresa Ballester, "Palero", Moi aussi i Toni Pérez


L'estrena oficial, si més no, està fixada per al proper dissabte 9 de març de 2013. L'emplaçament: l'Auditori d'Ondara. Mentrestant, però, l'expectació d'anar veient com l'obra va prenent forma i el goig simultani de celebrar com l'art, davant del verí anihilador de la rajola, entapissa de comèdia la mediocritat de la crisi immobiliària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada