dimarts, 22 d’octubre del 2013

Cites: II Jornades d'estudis Ondara i la Marina Alta

Just ara fa dos anys es posava en marxa a Ondara una iniciativa sense precedents dins el calendari cultural del municipi. Una proposta humil i vertebradora que impulsà el docent i estudiós de la història local Sergi Mallol (igualment artífex de la molt interessant, necessària i laboriosa pàgina web Ondara en la història, www.ondara.cat) que comptà amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Ondara, la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta i l'Associació Cultural Ocell. Unes I Jornades d'Estudis d'Ondara on vaig participar amb la comunicació L'excepcionalitat de Trini Reyes (un treball que publicaré de manera imminent de la mà d'Edicions 96 i sobre el qual realitzaré una entrada en breu) i que al remat demostraren que l'èxit d'aquest tipus de trobades rau sempre en el seu afany vertebrador, tant a l'hora de fer poble com a l'hora de fer país. Al cap i a la fi, tal com assenyalava fa poc en ressenyar Hi ha morts que pesen cent anys de Tomàs Llopis, no es pot accedir a la universalitat sense oblidar el concepte de localitat.

La meua comunicació, junt a Vicent Ortuño

Per això és una bona notícia anunciar que el proper divendres arranca la segona edició d'aquestes jornades, les quals amplien el seu objecte en la nova convocatòria per tal d'abraçar l'àmbit comarcal en interessants ponències com les que faran l'arqueòleg de Dénia Josep Ahuir (en relació al seu engrescador projecte i experiència de difusió del jaciment romà de l'Almadrava als Poblets) o Joan Miquel Almela, qui ens parlarà de l'aventura russa del cantant pegolí Michel: un ampli recorregut que l'arxiver de Pego reflectí en el seu recomanable estudi Michel: una voz extraordinaria tras el telón de acero, editat per Bullent. Amb tot, voldria destacar també la comunicació que tancarà les jornades diumenge de matí de la mà de la pedagoga i amiga Amàlia Pastor Granel; una aproximació al conte local La raboseta de Pamis sobre el qual també vos parlaré en una propera entrada. Completen les jornades les conferències de Josep Ivars Pérez, Carles Torres, Robert Miralles, Jaume Noguera, Antoni Estarca i Juli Esteve. Aportacions totes elles ampliades al programa que vos adjunte a sota, alhora una invitació per tal que s'hi acosteu. L'encontre, obert a tothom, com el contingut del programa global, paga la pena.


2 comentaris:

  1. Jovi :

    M'agrada molt el teu blog, espere algun dia poder fer-te una entrevista per al meu blog.

    http://jungboheme.blogspot.com.es/

    Ja soc seguidor teu

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo, que me n'alegre! En agraïment, ja sóc fan també del teu. Quan vullgues, entrevista o el que faça falta. Una abraçada!

      Elimina