dimecres, 6 de juny del 2012

El trajecte de "Sis Contes i Una Novel.la Incerta" (II): L'encert d'una proposta didàctica


 Descarregueu-se ací la Proposta Didàctica de Sis Contes

Si ahir parlava del potencial caliu amb què Sis Contes ha estat rebut a l'aula, he de destacar consegüentment el treball realitzat pel gran mestre i amic Tomàs Llopis, el qual ha arrodonit l'espectre pedagògic del llibre per mitjà d'una proposta tan completa com engrescadora. I és que Llopis, a qui tant li he d'agrair les emotives i elaborades presentacions amb què em va ajudar a batejar el volum de contes, compta amb una visió privilegiada del llibre ja siga pel seu vincle com a jurat literari del Premi Ifach de Calp -d'on resultà guanyadora Esbós per a una improbable novel.la històrica- o, a més, per la seua dilatada trajectòria docent i de difusió de la literatura.

Gran poeta i narrador, Llopis ha detectat amb la capacitat olfactiva d'aquells que saben ensumar l'essència dels llibres els matisos i valors que Sis Contes amaga. El resultat, una proposta heterogènia, oberta i destinada a dotar de recursos el ventall didàctic de l'obra. És per això que vos he adjuntat, especialment per a tots els que treballeu el camp de l'ensenyament, l'enllaç per a que se'l descarregueu i el visualitzeu. Si no sou professors, també us el recomane igualment com a experiència literària o com a joc de reconeixement i comprensió lectora.

Si més no, amb enginy i encert, Llopis ha escorcollat entre els relats per extraure-hi detalls que ni tan sols jo, en clau d'autor, hauria sospitat i que amaguen molts indicis, moltes senderes, per a identificar els trets argumentals que guien els relats. Una petita joia, parafrasejant l'estimat company Tomàs, per gaudir del llibre a l'aula i sucar-ne fins a l'última lletra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada