divendres, 11 de maig del 2012

El goig del llibre com a festa

Com que se'n parla tant, d'aquesta crisi que no s'acaba mai i de tantes altres tragèdies quotidianes amb què hem de conviure, volia acomiadar la setmana amb una reflexió sobre les estones de goig que tantes vegades eclipsa la collonuda cojuntura econòmica. Una d'elles la vaig viure diumenge passat a la fira de Xaló -eixe Xalónia 2012 que tan bones coses ens ha deparat i que tant de bo tornem a gaudir en properes edicions- i té com a protagonista el llibre, els llibres, dins del marc festiu de l'encontre.

I és que precisament a Xaló em vaig trobar amb els amics d'Edicions 96 (a la foto de dalt m'acompanya l'escriptora Antonia Martínez), els quals tenien el seu estand dins l'encontre. Vinc a dir-ho simplement pel goig de trobar els llibres immersos a la festa, com un component més, com a part del guió -beneït guió, el de la cultura. Cal dir que l'ambient de Xaló sempre és acollidor, però amb l'excusa de la fira i la celebració, l'entorn guanyava en cultura tot allò que ja posseeix com a emprenedor i dinamitzador de l'interior de la comarca.

Per això us emplace, en el que queda d'estiu -o encara no l'hem començat?- a acostar-se a les diferents cites que tenen lloc a la comarca. El proper 26 de maig, hi haurà les Trobades al Poble Nou de Benitatxell on hi seré com a periodista, com a escriptor -hi firmaré exemplars de "Sis Contes" i "Efectes Secundaris"-, com a defensor de l'escola en valencià i com a Teletubbie -el morat, per descomptat-. A més, el segon cap de setmana de juny, a l'abellidora Festa de la Cirera de la Vall de Gallinera també presentaré i signaré exemplars de l'"Efectes Secundaris". Serà el dissabte 9 de juny per la vesprada a l'Església de la Carroja -tremola, Rouco-. Ja vos confirme l'hora, per si voleu acostar-s'hi. Sols això, doncs: llibres i cultura per combatre la calor, i el desànim.

6 comentaris:

  1. Esperem que a la Trobada de benitatxell també signes "Efectes secundaris", que també posarem paradeta de llibres de Bullent!

    ResponElimina
  2. M'agrada molt el to vital d'aquesta entrada, i aquesta actitud constructiva i gojosa enmig d'aquesta mar de tarquim en què se'ns pretèn enfonsar. Tenim motius per a la celebració. Des de la cultura, des de la literatura i des del compromís inquebrantable amb el nostre país. Tot això no cotitza en borsa, però precisament per això és també un recer de supervivència personal i col·lectiva necessària. Belles companyies, les de les fotos. Ajuntar llibres, primavera avançada i amics, a la Gallinera, podria estar bé. A veure si l'agenda ho permet. Salut!

    ResponElimina
  3. Hola, com que m'agrada el teu blog, t'he deixat un guardó al meu. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!Ja li he fet una ullada al teu blog per veure'm reflectit. M'agrada que t'agrade! Per cert, ja et tinc dins la meua llista de blogs. Estic molt verd encara per la meua temuda tecnofòbia, però fem el que podem!Una abraçada!

      Elimina
  4. Doncs si vols furonejar per la meua llista d'enllaços, en tinc una cabassada de blogs valencians ben interessants. Que vaja bé!

    ResponElimina