dijous, 15 de novembre del 2012

Nit de Contes al Palau, Setmana Literària a Gandia

Alguna vegada vos he parlat de Saforíssims, el valuosíssim col.lectiu d'escriptors de La Safor que fan possible (junt al Centre d'Estudis i Investigacions comarcals CEIC El Vell i l'Ajuntament de Gandia) que rutllen amb eficàcia i talent esdeveniments com la Setmana Literària de Gandia: una cita que inclou, entre d'altres recomanables actes, el lliuraments del premis Ciutat de Gandia. La programació completa d'enguany paga la pena viure-la al complet (podeu consultar-la al següent enllaç Setmana Literària 2012), tot i que vull destacar especialment l'acte del proper dissabte dia 17, la Nit de Contes al Palau, una trobada que reunirà a la mateixa taula als escriptors Jordi Llavina, Manuel Baixauli, Antònia Vicens i Elvira Cambrils, i que aquesta persona que escriu s'encarregarà de conduir.  

Antònia Vicens

Jordi Llavina
Manuel Baixauli
Elvira Cambrils



Sobre l'acte en sí, ja d'avançada el recomane a tots els qui vulguen escoltar, des de la seua pròpia veu, els relats dels esmentats autors, a més de les seues opinions al voltant de les qüestions que els formularé partint de les lectures realitzades. En resum, per la part que em toca, és tot un goig que els amics de Saforíssims m'hagen convidat a la vetlada -agrair així la coordinació de Rafa Gomar i l'inesgotable caliu de Maria Josep Escrivà- per tal de prendre part dins aquesta arrelada setmana literària que ha preparat espectacles tan interessants com el XVI Homenatge a la Paraula de diumenge següent; una cita consolidada sobre la qual els amics del Burribloc van publicar aquesta escaient preview que podeu visitar al seu propi canal http://burreracomprimida.blogspot.com.es/2012/11/xvi-homenatge-la-paraula-ploma-i-espasa.html i que justifica l'encant creixent d'un acte on es conjuguen magistralment el vessant escènic amb el literari. 

Dues excuses, entre moltes altres, per acudir a Gandia aquest cap de setmana i reivindicar alhora que l'autèntica essència saforenca rau en les lletres, com no podia ser d'una altra manera, i en un tramat cultural d'aquells que no tenen preu.

2 comentaris:

  1. Benvolgut Jovi: sense la magnífica resposta que hem obtingut de la gent que hi participarà, tant en la Nit de Contes com en l'Homenatge a la Paraula, el nostre atreviment organitzatiu s'hauria quedat en no res. Creu-me que fa goig constatar que estem envoltats d'escriptors i escriptores com la copa d'un pi, que damunt són generosos, bona gent, que treballen incondicionalment; com tu mateix, per cert. Així es poden fer moltes coses, i quan es comparteixen les ganes i les il·lusions, aleshores les coses només poden eixir bé. Ja coneixes també la meua intenció de sumar esforços, i projectes. Estic segura que, entre comarques, ens podem motivar els uns als altres.
    Gràcies per tot, amic.

    ResponElimina
  2. Pense exactament el mateix, en la suma hi ha l'èxit, de tot i de tothom. Per tant, no m'estic d'expressar allò que em desperten iniciatives com la vostra. I per això, i per tantes coses més, cal reconéixer el que ens agrada, perquè ens ompli de goig i d'idees; i això, en aquestos temps, és un recurs que poques vegades atresorem.

    ResponElimina